Ultran kirja-arvosteluAnthony de Mello
Kuuletko linnun laulun?

Kirjapaja 2008
181 s. 

  *LOPPUUNMYYTY*
 

Intialainen, muun muassa hengellisen Sadhana-instituutin johtajana tunnettu katolinen veli Tony, Anthony de Mello, pohtii kirjoissaan henkisyyttä hyvin laaja-alaisesti, kuitenkin kristilliseltä taustalta lähtien.

”Kuuletko linnun laulun” -kirjassa on toista sataa henkistä kasvua tukevaa kertomusta, jotka ovat lähtöisin eri aikakausilta eri uskontojen ja mystiikan piiristä sekä niiden ulkopuolelta. Yhteistä niille on pirteä oivaltavuus, anekdootin-omaisuus sekä useissa de Mellon oma lisävalaistusta tuova kommentti. Jos pitäisi valita kymmenen kirjaa, joita suositella elämän ohjenuoraksi, niin tämä voisi olla niiden joukossa.

Mello ei kaihda kristillisyydenkään sokeiden pisteiden sohaisemista uskontojen maailmanmarkkinoilla, joita itse Jumalakin häpeäisi.

 

Suosittelen de Mellon kirjoja lämpimästi ihmisille, joiden kristillisellä perustalla sykkii avara sydän ja avoin mieli. Anthony de Mellon tyyppinen rajoja ylittävä henkisyys herättää unesta elämään. Se auttaa näkemään mikä on todellista sekä sisällä että ulkona. Suurin lahjoista on olla hereillä ja kosketuksissa omaan itseensä.

 

 

Heikki Juutilainen

 

 


Aloitussivulle