Ultran kirjaesittely

 

 

Runoileva Jumala
Olavi Moilanen

Kustantaja Myllylahti Oy
160 s.
17 e  
Tarjous 5 e
 

Jo varhaiskirkon aikana uskottiin, että Jumalan tunteminen on itsetuntemusta. Kirkko, joka otti opetuksensa perustaksi ulkoisen palvottavan 'olio'jumalan, menettää kannatustaan, koska sen opetus Jumalasta ei ole enää uskottava. Jumala on mysteeri, johon liittyy meissä oleva kyky tietoisuuteen ja rakkauteen. Hän ilmaisee tahtonsa kauttamme runoissa ja taiteessa. Olennainen osa Raamattua on metaforista runoutta. Sitä ei pidä lukea kirjaimellisena totuutena, vaan itsetuntemuksen ja innoituksen lähteenä. 

Nag Hammadista tehdyt varhaiset Raamatusta poisjätetyt evankeliumit ja muut tekstilöydöt ovat kirvoittaneen uuden keskustelun Jeesuksen todellisesta opetuksesta. Kirja perustaa väitteensä arvostettuihin tutkijoihin ja rakentaa ihmistä käsittävän ajattelunsa mystikoihin ja Heideggerin filosofiaan.

Yhteiskuntatieteiden tohtori Olavi Moilanen on ihmisen syvyyden ja unien tutkija. Väitöskirjastaan lähtien hän on ollut kiinnostunut Heideggerin inspiroimasta ihmisen olemuksen syvyyden ymmärtämisestä. Tämä kirja tuo esille hänen ajattelunsa uskonnolliset yhteydet. Moilanen on sivunnut aihetta jo aikaisemmin unia, rakkautta, satuja ja tarinoita käsittelevissä kirjoissaan.

”Kirjasta riittää antia niin uskoville kuin skeptikoillekin, kylmäksi ei jää kukaan.” Laitinen Markku, Keskipohjanmaa

 

 

 

Aloitussivulle