Ultran kirjaesittely

 

 

Gnosis – Löytöretkiä sisimpään itseen

Pentti Tuominen

207 s.
Kustantaja Basam Books
2019
 

 
 

Kirja kertoo mystisen alkutiedon (gnosiksen) matkasta muinaisen Egyptin mysteerikouluista Mesopotamian, Intian ja Lähi-idän uskontoihin ja antiikin filosofien ajatteluun sekä esoteeristen veljeskuntien rituaaleihin aina meidän päiviimme saakka. Saamme vastauksen kysymykseen, miksi Jeesuksen opettama gnosis on karsittu Uudesta testamentista. Saamme myös aihetta ihmetellä, miksi suurissa maailmanuskonnoissa kansalle ei kerrota kaikkia niitä vastauksia, joita heidän mystikkonsa ovat löytäneet ihmiskunnan perimmäisiin kysymyksiin. Kirjan päättää sulatteluosuus, jossa palapelin palaset loksahtavat kohdalleen.

Tekijä lähestyy aihetta tutkivan journalistin ja salapoliisin otteella, mistä syntyy uudenlaisia teorioita ja jonkin verran myös draamallista jännitettä. Faktat ja fiktiot muodostavat värikkään kudelman jättäen vastuun lopullisen mielipiteen muodostamisesta lukijalle. Kirja päättyy havaintoon, että ”Vuorelle johtaa monta polkua”, jotka kaikki päättyvät saman totuuden äärelle.

Pentti Juhani Tuominen (s. 27. lokakuuta 1942 Pertteli) on suomalainen tietokirjailija, luennoitsija, mystikko ja gnostikko. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteilijä ja suorittanut filosofian maisterin tutkinnon Turun yliopistossa 1967.

 

Aloitussivulle