Ultran DVD-arvostelu

 

 

Henkinen vapautuminen – Spiritual liberation

Tekstitys: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska
65 min
22 e   Tarjous
10 e

 

Jaha… Amerikan markkinoilta taas suolletaan tätä kamaa. Oman kirkkokuntansa perustaja, saarnaaja Michael Beckwith tuo lähinnä mieleen jonkinlaisen Stand up -koomikon. Isoa rahaa tässä selvästi liikutellaan ihmisten henkisen tyhjyyden ja Jumala-kaipuun varjolla. Filmin ”juoni” vaihtelee seurakuntansa edessä lavalla pomppivasta, joukkosuggestiota piiskaavasta kiihkopellestä tuon materialistisesti hyvin menestyvän perheen herkkupöydän ääressä käytäviin sisäpiirin pintahenkisiin keskusteluihin.

Keskustelut ovat tasoa: ”Et voi olla maailman valo jos et pysty maksamaan sähkölaskuasi” tai ”Ensin on ’tasapainotettava’ terveys, raha-asiat ja työtilanne ja vasta sitten pääsee henkisellä tiellä eteenpäin…”

Muutama hyväkin ajatus hukkuu filmin puunatun pintakuorrutuksen ja kaksinaismoraalin alle. Tämä on sellaista tympivää tekopyhyyttä, josta mikä tahansa henkisyys on kaukana. Päähenkilön saarna pyrkii sitomaan kuulijajoukkonsa mielet niin, että siitä on myös vapautuminen kaukana. Lopussa vielä tuohon seurakuntaan sitoutuneet julkkis-uskovaiset ”todistavat” heräämisestään.
Yleisarvosana: ällöttävä.

Yhtään enempää tällaista henkisyyden nimellä kaupattavaa puppua ei tarvita!


H. Juutilainen

  

Aloitussivulle