Ultran DVD-arviointi

    

Ajatella tai olla ajattelematta - To Think or Not to Think
Eckhart Tolle

Tekstitys: suomi, ruotsi, norja, tanska
51 min
25 e


 

Eckhart Tolle on rauhallinen, huumorin, sielun ja hengen täyttämä opettaja, jota kuuntelee mielellään. Tämänkin luennon seuraamisesta jää päällimmäiseksi kiitollisuus, että on olemassa tällainen ihminen kuin Tolle.

Kuinka yksinkertaisella tavalla hän opettaakaan tietoisuuden herättämistä. Hyvä mieli oikein hykertelee rinnassa kun häntä kuuntelee. Hän auttaa löytämään ajattelevan mielen takana olevan todellisuuden. Jokainen varmaan tietää kokemuksestaan, että kun on ajatustensa vanki niin helposti vain negatiiviset ajatukset ja tunteet tunkevat esille. Tolle tuo hauskalla tavalla esille, kuinka ihmiset yleensä ovat kiinni ”tärkeissä huolissaan”.

Jatkuvasti ajatuksia pyörittävälle mielelle ei puhtaaseen tietoisuuteen pääsemisessä heti tunnu olevan mitään mielenkiintoista, mutta vähitellen negatiiviset asiat alkavat vähentyä ja jossain vaiheessa alkaa positiivista tulla esiin enemmän ja enemmän.

Tolle heittää testin arkipäiväämme: Yrittäkää silloin tällöin tehdä pieniä asioita ilman ajattelua ja sanojen muodostamista mielessä. Se on tiedostamista ilman käsitteellistämistä. Sieltä nousee suuri luovuus. Tällä tavalla intuitiolle ohjat antaen toimivat huipputaiteilijat ja -urheilijat.

Keskittynyt tarkkaavaisuus ylittää ajattelun ja on vain tietoisuus, nyt. Näin voi vapautua myös menneisyydestään. Ei ole väliä oliko menneisyytesi menestystä vai menetystä, tietoisuus, henki tulee esiin nyt kun avaudut sille. Jokainen voi auttaa tietoisuutta aineellistumaan. – Siinä on ratkaisutapa vaikka koko maailman ongelmiin: tietoinen yhteys lähteeseen.

On aika herätä pienen mielen kahleista ja avata ovi toiseen ulottuvuuteen, tasolle jossa käsitteellistä ajattelua ei tapahdu. ”Taivaanportit avautuvat lapsenmielisille.” Kiitos taas kerran, Eckhart!
 

Heikki Juutilainen

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

"Käännä huomiosi sisimpääsi ja ota selvää mitä todella ajattelet. Suurimman osan ajasta et ole tietoinen ajatuksistasi.
Tietoisuus siitä, että sisälläsi on ulottuvuus, jossa ajattelua ei ole tai se ei ole tärkeää, tarkoittaa sitä että ajattelua ei tarvitse pelätä tai se ei olisi täysin merkityksetöntä. Ei ajatuksia - vain läsnäolo. Et ole kadonnut mihinkään. Mutta mitä löytyy, jos täydennät tätä hetkeä ajattelemalla? - Ei mitään."  Eckhart Tolle

Eckhart Tolle on saksalainen, Kanadassa asuva henkinen opettaja, filosofi, luennoitsija ja kirjailija. Tolle on opiskellut kirjallisuutta, kieliä ja filosofiaa. Hän tuli tunnetuksi vuonna 1997 julkaistulla teoksellaan "Läsnäolon voima: tie henkiseen heräämiseen" (The Power of Now: A Guide to Spiritual Enlightenment). Kirja on ollut New York Timesin bestseller-listalla ja se on käännetty lähes 33:lle kielelle.

 

  

Aloitussivulle